Nl

Projectinfo

Klant

Erfgoed

Categorie

Energie, klimaatinstallatie's

Locatie

Moerkapelle

Airflow
De Rijke 22

Projectbeschrijving

Innovatieve teeltvloeren van Erfgoed: duurzaamheid en techniek hand in hand

Erfgoed uit Moerkapelle is een pionier in de tuinbouwsector, met een geschiedenis die teruggaat tot 1958. Cor Bremmer, commercieel directeur: “Als wereldwijde marktleider in de aanleg van teeltvloeren, hebben we onze expertise uitgebreid naar 27 landen, waaronder Australië, Brazilië en de Verenigde Staten. Onze toewijding aan watertechniek heeft ons in staat gesteld om geavanceerde systemen te ontwikkelen die essentieel zijn voor het efficiënt water geven van planten.”

 Erfgoed is pionier in teeltvloeren en watertechniek

“Onze oplossingen zijn omvattend en veelzijdig. We zijn in staat om zowel binnen in de kas en buiten de optimale teeltvloeren aan te leggen, waarop een diversiteit aan planten geteeld kunnen worden. Onze vloeren zijn uitgerust met het Eb en Vloed systeem, wat irrigatie van onderaf mogelijk maakt. Dit systeem heeft het grote voordeel dat het water, verrijkt met voedingsstoffen, kan worden opgevangen en hergebruikt - een praktijk die in Nederland verplicht is en wereldwijd steeds meer navolging vindt.”

 “De innovatieve vloeren van Erfgoed bevatten een laag kleine steentjes die ervoor zorgen dat de planten 'droge voeten' houden. Dit is cruciaal om ziekten en plagen te weren en zorgt voor een uniforme groei doordat de velden volkomen vlak zijn, waardoor elke plant gelijktijdig en evenveel water ontvangt. Onze vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen, elk met een specifieke functie, ontworpen om verdichting te voorkomen, zelfs wanneer er zware machines overheen rijden.”

 Leo de Rijke: pionier in tuinbouw en aardwarmte technologie

“Voor Erfgoed is Leo de Rijke een zeer gewaardeerde en bekwame technisch consultant. Recent heeft hij een sleutelrol gespeeld bij een project dat we samendeden met Koppert Cress. Met hen onderzochten we hoe we bodemwarmte beter kunnen benutten voor de opkweek van planten. Leo las een door ons gepubliceerd artikel over het beluchten van teeltvloeren en zag door deze techniek ook mogelijkheden om de aardwarmte beter te benutten. Bij het beantwoorden van de vraag over het rendement van deze nieuwe techniek is Leo de Rijke van grote waarde geweest. Hij heeft dit voor ons concreet en inzichtelijk gemaakt. Zijn expertise in de tuinbouw en het benutten van bodemwarmte en daarbij zijn aandacht voor detail waren van grote toegevoegde waarde.”

 “Leo's benadering is niet glad en commercieel; hij laat zich veel liever leiden door meetbare resultaten en heeft een grondige kennis van de tuinbouw. Hij spreekt de taal van de tuinders en is vastberaden om feiten te achterhalen en ongegronde aannames te weerleggen. Zijn natuurkundige kennis en praktische ervaring zijn van onschatbare waarde geweest bij het ontwerpen van experimenten en het valideren van onze technologieën.”

Een nieuwsbericht van dit project staat op de website van Erfgoed 

 “Bij Erfgoed streven we ernaar om duurzame en efficiënte teeltvloeren te bieden die niet alleen de productiviteit verhogen, maar ook bijdragen aan een duurzamere tuinbouwpraktijk. Met de hulp van experts zoals Leo de Rijke blijven we vooroplopen in de tuinbouwtechnologie, met de belofte van constante innovatie en verbetering. Wij raden tuinbouwprofessionals zeker aan om met De Rijke Techniek samen te werken.”

© De Rijke Technisch advies en ontwerp