Resized 4ketelhuis
Energie analyse Amazone Amaryllis

Projectinfo

Klant

Amazone Amaryllis

Categorie

Energie optimalisatie / analyse

Locatie

Vierpolders

Resized 4ketelhuis
WhatsApp Image 2024 01 04 at 16.44.29

Projectbeschrijving

Optimalisatie bij amazone amaryllis:

Amazone Amaryllis onderscheidt zich als een vooraanstaande bloemenkwekerij, gespecialiseerd in snij-amaryllis. Hun bloemproductie loopt van september tot februari, met een hoogtepunt in december, net op tijd voor Kerstmis. Het assortiment kenmerkt zich door robuuste, exclusieve grootbloemige variëteiten in rood, wit, roze en tweekleurig. Een bijzondere focus ligt op de teelt van dubbelbloemige (Nymph) soorten, waarbij continu geëxperimenteerd wordt met nieuwe varianten. Duurzaamheid staat bij Amazone Amaryllis centraal, dankzij het gebruik van de meest geavanceerde technieken voor een schone, efficiënte productie.

Energieplanoptimalisatie bij Amazone Amaryllis

Als pionier in de sector was Amazone Amaryllis een van de eerste kwekerijen met gasvrije kassen. Deze kassen worden verwarmd en gekoeld door middel van een warmtepomp in combinatie met een WKO-systeem. De invoering van de ODE maakte aangekochte elektriciteit aanzienlijk duurder. De integratie van een WKK-installatie, die elektriciteit opwekt voor eigen gebruik en tevens zorgt voor extra koelcapaciteit, maakte dit financieel aantrekkelijker. Deze technische innovatie optimaliseert de scheiding tussen lage- en hoge-temperatuurwarmte. Recent is het systeem uitgebreid met een elektrische ketel, aangestuurd door de aFRR-markt voor regelvermogen.

De Rijke heeft door zijn analyse van onze situatie en het verwerken van onze wensen een passende en rendabele oplossing verzorgd voor onze energiehuishouding.

© De Rijke Technisch advies en ontwerp